Simlock Vrijmaken

Wij kunnen in onze winkel bijna alle GSM toestellen en Smartphones unlocken. Informeer naar de mogelijkheden voor uw toestel of kom gewoon vrijblijvend langs in onze winkel!

Wij beschikken in onze winkel over geavanceerde apparatuur waarmee wij snel uw toestel simlockvrij kunnen maken. Vaak is uw GSM toestel of Smartphone al binnen 15 tot 30 minuten simlockvrij.

Simlockvrij maken van GSM toestellen en Smartphones doen wij al vanaf € 10,00

Voor het simlockvrij maken van Smartphones van HTC, Samsung, BlackBerry LG of Alcatel kunt u ook online een unlock aanvragen via onze speciale Smartphone Unlock Website: www.smartphoneunlock.nl.

Wat is een Simlock

Een simlock is een softwarematig provider-slot op een gsm telefoon. Dit voorkomt dat er een andere sim-kaart in het toestel gestoken kan worden en je het toestel alleen kan gebruiken met de kaart van de provider waar je het toestel gekocht hebt.

Is dit het zelfde als een pin code?

Nee! Een pincode is om te voorkomen dat er onrechtmatig gebruik wordt gemaakt van je mobiele abonnement of prepaid, deze pincode krijg je bij je sim-kaart. Een simlock zit in je GSM toestel en een pincode op je sim-kaart.

Waarom Simlock?

Een GSM netwerk provider verkoopt pre-paid pakketten met een toestel. Om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken, om nou juist voor die provider te kiezen, maken ze het toestel een stuk goedkoper dan dat je die los zou kopen. In dat geval verdienen ze het toestel terug middels de belminuten op de (dure) beltegoed-kaarten. Om te voorkomen dat je een pakket (sim + GSM toestel) van "provider a" aanschaft en een sim-kaart van "provider b" er in stopt, gebruiken ze een sim-lock omdat het toestel de nieuwe sim-kaart niet accepteert.

Voordelen van een simlockvrij toestel

In een simlock vrij GSM toestel kan je alle sim-kaarten stoppen. Het voordeel is dat je vrij bent een provider te kiezen. Ook is het een manier om voordelig aan een nieuw toestel te komen. Natuurlijk is een toestel zonder sim-lock ook makkelijker 2de hands te verkopen en liggen de prijzen doorgaans hoger.